architectsmagnus
Miller Residence

Miller

Miller Residence; a loft on the ground in the Pacific Beach community of San Diego.

Background

Just blocks from the Pacific Ocean, a 570 SF cottage was being outgrown by a family. Feeling nostalgia, any addition needed to respond to the existing building.

 

Project Description

The existing house was placed to the rear of the 125' deep property. We began by pulling the existing house's shape towards the front. Then, to allow light into the center of the house, we carved out a central courtyard and front porch. 

The interior layout is designed to flow between living spaces and bedrooms. The existing house at the back of the lot was remodeled into a master bath with walk-in closet, two bedrooms and a full secondary bathroom.

This home was awarded San Diego Home Garden/Lifestyles 2014 Home of the Year Award.

 

Technical

Year completed    2013

Building area        1400 SF

Lot area                3125 SF

 

Press

2014   San Diego Home Garden/Lifestyles, Home of the Year

2015   Dwell, Your Rooms We Love, Special Issue